Copyright 2012 - 2020 © Dienst Opleidingen

Cursus Inkomen

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding

Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

1 dagdeel | hbo-niveau

In de cursus Inkomen wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van inkomen die invloed hebben op de hoogte van de bijstand, zoals salaris, alimentatie en giften. U gaat aan de slag met het omrekenen van bedragen met afwijkende periodiciteit en leert over de mogelijkheden tot verrekenen, de componenten van het salaris en de toerekening van de verdiensten.

 

Niveau van de cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

 

Lengte van de cursus

De cursus duurt één dagdeel. 

 

Doel

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om op juiste wijze de inkomsten te verrekenen of terug te vorderen. Aansluitend op deze cursus kan nog verdere verdieping plaatsvinden via de cursus Terugvordering en de cursus Loonstroken 1 (neem voor deze cursus vrijblijvend op met onze opleidingsadviseur: +31 6 51 63 26 55).

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

 

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

 

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van 5 uur.

 

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

 

Studiemateriaal

Syllabus:
Cursisten krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus, actuele jurisprudentie en het cursusprogramma.

 

Kwalificaties

De cursus Inkomen wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

 

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

 

Incompany en maatwerk

De cursus Inkomen is incompany en als maatwerkcursus verkrijgbaar, bijvoorbeeld op mbo-niveau of afgestemd op uw gemeentelijke verordeningen. Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseur: +31 6 51 63 26 55.