Copyright 2012 - 2020 © Dienst Opleidingen

Cursus Vreemdelingenrecht

en bijstandsverlening

Deze cursus is onderdeel van de beroepsopleiding 

Klantmanager Inkomensconsulent en wordt los gegeven ter verdieping van het onderwerp en als update om kennis actueel te houden.

2 dagdelen | hbo-niveau

In de cursus Vreemdelingenrecht en bijstandsverlening behandelen we de vreemdelingrechtelijke aspecten van de bijstandsverlening waaronder de BRP-codering, euroburgers en de toekenning van bijstand bij een verblijfsvergunning met terugwerkende kracht. Ook is er aandacht voor wijzigingen in de verblijfsstatus.

 

Niveau van de cursus

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

 

Lengte van de cursus

De cursus duurt één dagdeel.

 

Doel

Na afloop van de cursus hebben de cursisten voldoende inhoudelijke kennis meegekregen om op correcte wijze consequenties te verbinden aan de verblijfsstatus van de werkzoekende en om te weten wanneer en hoe communicatie met de IND moet plaatsvinden.

Voor wie

De cursus is bestemd voor (toekomstige) medewerkers van een gemeentelijke Sociale Dienst.

 

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Vrijstellingen

Niet van toepassing.

 

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt een studiebelasting van vier uur.

 

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

 

Studiemateriaal

Syllabus:
Cursisten krijgen een syllabus uitgereikt met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens de cursus, actuele jurisprudentie en het cursusprogramma.

 

Kwalificaties

De cursus Vreemdelingenrecht en bijstandsverlening wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

 

Toetsing

Er is geen sprake van examinering.

 

Incompany en maatwerk

De cursus Vreemdelingenrecht en bijstandsverlening is incompany en als maatwerkcursus verkrijgbaar, bijvoorbeeld op mbo-niveau of afgestemd op uw gemeentelijke verordeningen. Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseur: +31 6 51 63 26 55.